UNPR Timiş conferinţa de presă din 4 martie

Ion Răducanu a susţinut în data de 4 martie, la sediul UNPR Timiş o conferinţă de presă, în cadrul căreia a punctat câteva teme actuale, atât din poziţia de conducător al organizaţiei judeţene, vicepreşedinte – fondator al partidului, cât şi lider al grupului parlamentar al UNPR din Camera Deputaților. În urma evenimentului, vă transmitem o declaraţie de presă:

Demisia președintelui Gabriel Oprea a fost o lovitură pentru partid, o mare pierdere! Decizia o fost surprinzătore pentru toată lumea, însă a fost făcută în maniera cu care generalul nostru ne-a obișnuit, cu ONOARE și DEMNITATE.

UNPR s-a constituit acum aproape 6 ani și a fost un partid de LIDER.Un partid în care voința unică a funcționat fără nicio problemă. După decizia de ieri a lui Gabriel Oprea există pericolul ca nava cu care călătorește UNPR de 6 ani să intre în derivă din cauză că nu mai are comandant. De aceea, conform statutului pentru a trece de primul prag, secretarul general al partidului a preluat interimar președinția partidului.

Se zice că nimeni nu e de neînlocuit, însă preşedintele fondator al UNPR – Gabriel Oprea va fi greu de înlocuit! A pus mai presus de orice interesele naţionale şi a fost un ministru eficient şi atent la nevoile celor pe care i-a reprezentat!

A asigurat stabilitatea ţării şi a guvernelor din care a făcut parte!

A contribuit la consolidarea sistemului de apărare şi securitate naţională! De aceea, succesorii săi vor avea o sarcină dificilă – vor trebui să combată celebrele cuvinte brâncuşiene ”sub umbra unui stejar nu creşte decât iarba!’’Am fost şi sunt alături de Gabriel Oprea! El a plecat pentru a ajuta partidul!

Ne leagă trecutul, prezentul şi cu siguranţă, viitorul!

Eu cred că este nevinovat și sper că se va dovedi cât mai curând acest lucru. Până atunci prezumția de nevinovăție e mai presus de orice acuzație. Sistemul politic actual a dorit ca Gabriel Oprea să părăsească alianța de centru-stânga și să-l lase pe Victor Ponta să-și rezolve singur problemele sale și ale PSD-ului. A refuzat și iată unde a ajuns! Constrâns de circumstanțe greu de perceput a părăsit prima scenă politică ( sper că pentru scurt timp).

Acum, mai mult ca nici odată UNPR are nevoie de UNITATE, ÎNȚELEPCIUNE, VIZIUNE, HOTĂRÂRE și PUTERE de a depăși impasul.

Numai uniți putem învinge!

De aceea pledez pentru revitalizarea activității Biroului Politic Permanent Național, care sub coordonarea președintelui interimar să țină “pânzele sus”, să mobilizeze toate organizațiile și activul de partid pentru desfășurarea unei campanii electorale care să ne aducă rezultatele scontate. Nu avem timp de alegeri în partid. Nu trebuie să facem alegeri formale cu rezultate prestabilite. Trebuie să menținem spiritul democratic în partid, să hotărâm împreună în Comitetul Executiv Național strategia viitoare a partidului și chiar reorganizarea acestuia, dacă se impune.

De la înfiinţare şi până în prezent, UNPR a susţinut cu loialitate şi corectitudine toate alianţele, și-a respectat partenerii şi în linia trasată de lider – nu a trădat niciodată – nici valorile în care a crezut cu stăruinţă, nici pe cei alături de care a ales să meargă.“ Aliaţii ’’ însă, ne-au trădat! S-au jucat cu noi sau au jucat la ‘’cacealma’’! Așa a făcut și PDL și PNL și acum, PSD. Analizând perioada care a trecut de la semnarea protocolului de colaborare cu PSD, am ajuns la concluzia că relația dintre partidele noastre a devenit mai încordată, mai neprincipială, mai incorectă, mai falsă. Grigore Vieru spunea: “suntem un amestec ciudat de stări și lucruri-trădăm plângând și râdem trădând”.

Am crezut în corectitudine, cinste și loialitate. Am descoperit manifestări de trădare și de perfidie politică. Poziţia mea se suprapune peste a majorităţii partidului – dragoste cu sila nu se poate, iar afirmaţia de ieri ( 3 martie) a domnului Dragnea ‘’ o să discutăm să vedem ce parlamentari ar vrea să plece de la UNPR şi să vină la PSD’’ este grăitoare şi nu lasă loc de interpretări! Sofocle spunea că perfidia atrage perfidie! Aşadar, ne vom continua (singuri) drumul nostru canalizându-ne eforturile pentru sprijinirea şi susţinerea celor care cred în noi, celor care au nevoie sinceră de noi, celor care sunt recunoscători sprijinului pe care l-am acordat până acum. Cu siguranță, în săptămâna ce urmează UNPR își va redefini “calea ”, își va reconsidera colaborarea preelectorală și postelectorală cu partidele politice angajate în alegerile locale. Fiind un partid mic, dar cu putere parlamentară semnificativă ne vom reconsidera poziția față de alegerea primarilor în două tururi, față de asigurarea majorității în Parlament la votarea principalelor proiecte legislative așteptate de români, de menținerea sau retragerea sprijinului politic pentru președintele Senatului, post deținut fără nicio legitimitate parlamentară, de ALDE.

Decizia va aparține forurilor statutare ale UNPR. România are nevoie de UNPR – un partid de oameni curajoși și patrioți care vor să aducă românilor siguranță și prosperitate. Avem obligația să mergem mai departe împreună, uniți și responsabili, pe drumul deschis de președintele fondator Gabriel Oprea. O nouă voință unică, trebuie să blocheze orice voință de grup.

Posted in Presa.