Scrisoarea dlui Gabriel Oprea, la sfarsit de an

                                                                  Scrisoare Gabriel Oprea

Sursa: Biroul de presa

Dragi români,

Fiecare an ne învață o lecție, iar fiecare lecție ne dă o speranță. Anul 2015 nu a fost un an ușor și sunt convins că îl vom ține minte mult timp de acum înainte. În acest an, lecția cea mai importantă pe care România a învățat-o este cea a solidarității. Iar această lecție este cu atât mai importantă cu cât speranța căreia îi dă naștere este cea a unității. Ani de zile, România a fost o țară a zidurilor care ne separau pe unii de alții.Ani de zile, am încercat să dărâmăm aceste ziduri, dar eforturile noastre, ale oamenilor politici, nu au fost suficiente. În 2015 însă, lucrurile s-au schimbat. Nu datorită nouă, ci datorită românilor. Nu datorită politicilor, ci din cauza unei tragedii. Anul care se încheie a adus foarte multă durere, dar a adus și un mare pas înainte pe care l-am făcut ca societate. România a demonstrat că este o națiune, românii au demonstrat că sunt mai mult decât o sumă de indivizi. Suntem un popor și suntem uniți. Dincolo de diferențele dintre noi, dincolo de simpatii și antipatii, împărtășim același trecut și ne construim împreună același viitor.Iar acest viitor nu poate avea alt fundament decât siguranța și prosperitatea întregii țări. Acesta este interesul național și acesta este mesajul pe care UNPR l-a promovat și îl va promova în continuare, prin liderii și reprezentanții săi, prin simpatizanți și prin toți românii care înțeleg că o națiune puternică înseamnă o societate sigură și prosperă.

Pentru aceste lucruri, mulțumesc celor care au fost alături de mine, mulțumesc celor care m-au criticat cu bune intenții și vă asigur pe toți că sunt și rămân același om, cu aceleași principii. Le mulțumesc militarilor, poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor, poliţiştilor de frontieră și tuturor celor din sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională pentru încrederea pe care mi-au arătat-o și pe care am onorat-o de fiecare dată, cum am putut mai bine.

Fac parte din această mare și frumoasă familie, datorez Armatei la fel de mult cât datorez părinților mei și îi asigur pe toți camarazii că, indiferent unde mă vor purta pașii vieții, voi rămâne același devotat susținător al militarilor.

Fie ca acest final de an să aducă liniște și bucurie fiecăruia dintre noi. Iar 2016 să aducă tuturor înțelepciune și putere de muncă. Am convingerea că timpul va scoate la lumină adevărul, va limpezi caracterele și va separa binele de rău. Cu aceste gânduri și cu această speranță vă mulțumesc încă o dată tuturor și vă doresc să aveți un an mai bun, cu împliniri și mai ales cu multe bucurii. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

GABRIEL OPREA

PREȘEDINTELE UNPR

Posted in Comunicate UNPR.