Preşedintele UNPR Timiş vorbeste despre imunitatea parlamentarilor

Parlamentarii Puterii şi cei ai Opoziţiei se acuză reciproc de tentative de obstrucţionare a justiţiei, de fiecare dată când se pune problema aprobării unei arestări.

Deputatul UNPR de Timiş Ion Răducanu susţine că, în actualele condiţii, cererile de arestare a unor parlamentari vor fi în continuare respinse, pentru că nu se oferă şi argumente. Acesta are trei variante pentru rezolvarea problemelor de acest gen: a. să se prezinte o motivaţie clară a cererii de arestare; b. să se elimine din lege necesitatea avizului parlamentar; c. să se elimine imunitatea parlamentară.

„Toată lumea critică Parlamentul că nu dă aviz de arestare. Dacă nouă Constituţia ne impune să dăm aviz, păi aia însemnă că noi trebuie să analizăm dacă trebuie să dăm avizul. Dacă noi primim o hârtie de trei rânduri în Cameră, «Vă rog să aprobaţi arestarea lui Popescu», păi la ce mai ceri aprobarea noastră, dacă vreţi din capul locului să-i dăm aprobare să-l aresteze? Constituţia îţi permite să-l anchetezi, să-l trimiţi în judecată, să-l condamni fără să-l arestezi. De ce trebuie să-l arestezi înainte şi să ceri avizul Parlamentului fără să informezi Parlamentul? Am încercat să modificăm legea anul trecut, să vină cu un raport, să spună care sunt probele. Nu în plen, că astea sunt documente care în procedura cercetării penale nu-i voie să se desconspire. Du-le la Comisia Juridică şi spune-le ălora. Dar simplul fapt să ceri arestarea şi noi să încuviinţăm… nu o să încuviinţeze niciodată Parlamentul aşa ceva. Nu că nu vrea, dar nu-i normal. Au arestat câţiva şi până la urmă s-a dovedit că nu erau de arestat. I-a lăsat liberi. L-ai prins că ia mită? Prinde-l în flagrant şi ia-l în momentul ăla. Vii la televizor şi spui că Parlamentul e plin de bandiţi care nu vor să dea aviz. Cum e posibil aşa ceva? Păi de ce să ne mai ceri?”, declară deputatul Ion Răducanu vicepreşedinte UNPR.

„Hai să modificăm Constituţia şi să fim şi noi ca toţi oamenii. Eu propun eliminarea imunităţii. Dacă totul se resfrânge asupra noastră, că noi suntem un parlament corupt pentru că nu dăm aviz de arestare unui procuror care are o suspiciune că unul nu ştiu ce a făcut. Numai pe suspiciuni să-i arestezi? Nu se poate. Dacă ai dovezi, arestează-l. Nu mai e vorba de opoziţie şi putere. Nu votează niciunul”, mai spune Răducanu, citat de stiripesurse.ro.

Posted in Presa.