Mesajul dlui Gabriel Oprea, la 26 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989

 

Sursa: Biroul de presa

 

Mesajul domnului Gabriel Oprea, președintele UNPR, la 26 de ani de la Revoluție

 

Au trecut 26 de ani de la Revoluție. Anii se vor aduna în continuare, dar memoria acelor zile trebuie să rămână mereu vie. Trebuie să ne amintim de cei care au avut curaj în 1989 și care au pus capăt dictaturii. Trebuie să ne amintim de cei care au murit în acea iarnă cumplită, de militari, de tineri și de toți cei care au făcut posibilă marea schimbare a destinului României.

În ultimii 26 de ani s-au întâmplat multe lucruri bune în această țară: libertate, democrație, progres. Dar încă multe altele își așteaptă rândul. În continuare mulți români trăiesc în sărăcie, mulți copii sunt dezavantajați, mulți tineri luptă din greu pentru a-și face un rost în viață, adesea departe de țară și de cei dragi. Însă oricât de mari ar fi greutățile momentului, să nu uităm niciodată locul de unde am plecat. Să nu uităm niciodată cum arăta România în 1989 și să nu uităm niciodată cât de mari au fost sacrificiile pentru a trăi astăzi în libertate.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii Revoluției, iar nouă să ne dea puterea de a le împlini visul și de a construi țara sigură și prosperă pentru care au luptat.

 

 

GABRIEL OPREA

PREŞEDINTELE UNPR

Posted in Comunicate UNPR.